Inspiratie

Ga eerst even lekker zitten, pak een kop thee en haal een keer diep adem.

Even een moment voor jezelf.

Want ik neem je mee van seizoen naar seizoen, van zonnewende naar jaarfeesten en de daarbij passende rituelen, recepten, etherische olie en edelstenen.

De bedoeling is dat jij leert om momenten voor jezelf te creëren. Dat je tijd maakt voor ontspanning en het voeden van je ziel.

Geniet en laat je vooral inspireren.

 

Liefs Mariëlle

 

 

Mabon Inspiratie

Mabon is de zevende jaarviering. Men vierde feest omdat de tweede en tevens laatste oogst binnen was. De voorbereidingen voor de winter waren gedaan en al het voedsel lag opgeslagen.Mabon is een de tijd om te genieten van je oogst. Dan kan een letterlijke oogst uit je moestuin zijn, maar ook de stappen die je gezet hebt, of dat wat jij gecreëerd hebt. 

Lees meer »

Yule Inspiratie

We mogen straks weer Yule vieren.Yule is een periode van 12 dagen die oorspronkelijk werd gevierd door onze Germaanse voorouders. De periode begint vanaf de winterzonnewende, het moment dat de dag op zijn kortst is en de nacht het langst. De dagen zullen weer langer gaan worden, het licht keert terug.

Lees meer »

Imbolc Inspiratie

Tijdens de Winterzonnewende is de natuur zwanger geraakt. Vergelijk het met de oerknal, het orgasme waarbij de conceptie van het nieuwe licht ontstaat. Wat nu nodig is, is wachten en zorgen voor dit nieuwe leven in aantocht. 

Lees meer »

Het Jaarwiel: Edelstenen per maand

Zoals je weet voel ik een verbinding met het jaarwiel van de oude Keltische tradities. Het jaarwiel volgt de natuurlijke cyclus van de natuur, van lente naar herfst en zomer naar winter. Zo heeft elke maand zijn of haar eigen energie en is het heel natuurlijk heel logisch dat hier ook een bepaalde edelsteen bij zou passen.

Lees meer »

Het Jaarwiel: Etherische Olie

Ik heb al geschreven over het jaarwiel en de edelstenen per maand dus waarom ook niet over etherische olie. Alle etherische oliën dragen hun eigen energie met zich mee. Ze werken in op onze emoties en stemmingen en hebben daarin een sturende werking. 

Lees meer »

Maansteen

Ik wil jullie dit keer meer vertellen over de maansteen aangezien het met Mabon volle maan is én omdat er veel verwarring is rondom de maansteen.Velen van jullie kennen de maansteen als een witte steen met iriserende kleuren daarin zoals blauw, groen, oranje, paars, geel en roze. Ze noemen deze steen een regenboog maansteen.Ik moet je helaas vertellen dat dit geen maansteen is. De regenboog maansteen, zoals hij ergens in de nabije geschiedenis genoemd is, is in werkelijkheid een witte labradoriet.

Lees meer »