Mabon Inspiratie

Gepubliceerd op 26 oktober 2022 om 14:33

Mabon is de zevende jaarviering. Men vierde feest omdat de tweede en tevens laatste oogst binnen was. De voorbereidingen voor de winter waren gedaan en al het voedsel lag opgeslagen.

Mabon is een de tijd om te genieten van je oogst. Dan kan een letterlijke oogst uit je moestuin zijn, maar ook de stappen die je gezet hebt, of dat wat jij gecreëerd hebt. 


Voor mij is Mabon de tijd om te genieten van alle overvloed die de natuur te bieden heeft. Onze appelbomen regenen appels en daar genieten wij niet alleen van. Vele herten, dassen, hazen, wespen, mieren, spinnen en wormpjes genieten mét ons van de heerlijke appels in de tuin.

Ik voel een intense dankbaarheid voor ons nieuwe leven in Zweden, voor de prachtige plek op moeder aarde, voor de stilte, voor de overvloed aan appels aan onze appelbomen, voor mijn man en kinderen die ook een transformatie zijn doorgegaan en nog zoveel meer.

Mocht je het leuk vinden om ons leven in Zweden te volgen, dan kan je je abonneren op ons YouTube kanaal. Klik hier voor de link.

Ik wens jou een fijne Mabon waarin je bewust mag zijn van al het moois in je leven.

Mabon Dagboek

Om nog beter te voelen en ervaren wat voor moois er in je leven aanwezig is, kan je een Mabon Dagboek bijhouden.

Je gaat 30 dagen lang een dagboekje bijhouden waarin je drie dingen opschrijft waar je dankbaar voor bent.

Je hebt hiervoor een schrift of boekje nodig om in te schrijven. Om dit extra speciaal te maken, kan je dit zelf maken of je koopt een mooi schrift. Het is ook een idee om 30 dagen lang een Social Media post te maken, mocht je daar actief mee zijn. Kijk vooral wat er voor jou werkt.

Kies een moment van de dag waarop je dagelijks kan stil staan bij jouw moment van dankbaarheid. Voor mij werkt de avond goed voor ik ga slapen, maar misschien heb jij in de ochtend een moment voor jezelf. Elk moment die werkt voor jou is oké.

Het is fijn om een meditatief moment te creëren waarin je de dag de Revu laat passeren. Voel maar even wat deze dag met je heeft gedaan en leg dan vooral de energie op de momenten die je blij of tevreden maken. Mocht je die momenten niet gehad hebben of niet kunnen voelen, probeer het dan terug te voeren naar de basic dingen in het leven die het jou comfortable maken. 
Dat kan zijn dat de zon opkomt, dat je een warme maaltijd hebt gegeten, dat je kleding hebt om aan te trekken of een dak boven je hoofd. Wellicht dat je merkt dat er elke dag meer dingen in je opkomen waar je dankbaar voor bent. Alles is tenslotte energie en als jij jouw focus legt op de positieve dingen in het leven, ga je ze ook meer ervaren. Zo simpel kan het zijn :)

Schrijf nu minimaal drie dingen op waar je dankbaarheid bij voelt (of waarvan je 'weet' dat het niet zo vanzelfsprekend is ).

Gratitude Board

Mocht je nu niet zo'n schrijver zijn....

Sommige mensen zijn niet zo goed met hun gevoelens om te zetten in woorden. Vaak werken hun hersenen. net iets anders en kunnen zij zich beter uiten dmv beelden of bijvoorbeeld muziek.

Mocht muziek je voorkeur hebben dan kan je ipv een Dankbaarheid board een Dankbaarheid Playlist maken. Voeg elke dag een lied toe die past bij jouw gevoel van die dag. Aan het einde van de rit heb je een hele bijzondere FeelGood Playlist.

Ben jij meer een beelddenker en wordt je blij van mooie plaatjes, dan is dit vast iets voor jou.

We maken namelijk een soort VisionBoard, maar dan wordt dit een Gratitude board.
Met een VisionBoard leg je de focus op wat je wilt en wat er dus nog niet is.

Met een Gratitude Board ga je de focus leggen op wat er al WEL is.

Na 30 dagen heb je inzichtelijk gemaakt waar je dankbaar voor bent, wat je geoogst hebt en waar je blij van wordt. Dit is heel fijn om je een positieve kijk op het leven te geven.

Benodigdheden:
Een groot vel papier waar je plaatjes op kunt plakken
Lijm
Tijdschriften waar je uit kunt scheuren

Hoe ga je dit doen?

Zoek elke dag 1 à 2 plaatjes in de tijdschriften en scheur deze uit. Plak ze op het vel papier. 

Mooi om te zien hoe jouw dankbaarheid visueel tot leven komt.

Pumpkin Spice Diffuser Blend

Hoe kan je nu beter Mabon vieren, dan met de heerlijke geur van de herfst in je huis.

Dat kan je makkelijk voor jezelf creëren door deze mix van etherische oliën in je diffuser te doen.

Ik gebruik de etherische oliën van DoTerra, omdat ik dan zeker weet dat ik een natuurlijke en pure olie in huis verspreid. 

Het leuke is dat je deze blend ook kan gebruiken als kruidenmix voor het bakken van een lekkere pompoentaart, omdat de oliën geschikt zijn om mee te koken.

Hmmm dat wordt genieten :D

Mabon Verhaal

Heel lang geleden, toen de aarde nog niet zo lang bestond en de bomen altijd groen waren, ging een man op weg naar het noorden. De middagzon scheen op zijn rug en hij trok over bergen en rivieren, door bossen en woestijnen, tot hij in een prachtig sprookjesland kwam.

Het was ongelooflijk, daar kwam de zon maar een heel klein stukje boven de horizon en ging hij heel vroeg weer onder, maar onder zijn stralen werd de wereld in allerlei kleuren gezet. 

De bomen hadden de meeste kleuren. Ze waren niet altijd groen, zoals bij hem thuis in het zuiden, nee, ze schitterden in verschillende kleuren geel, rood en bruin. In de verte staken de bergen er boven uit, die blauw waren met toppen wit van de sneeuw.

Toen de man na enige tijd terugging naar het zuiden en aan de mensen uit zijn dorp vertelde wat hij gezien had, wilde niemand hem geloven.

"Dat is een sprookje," zeiden ze tegen hem en ze lachten hem uit. "De bomen zijn toch nooit geel, rood en bruin."

"En toch is het waar. Ik heb het met mijn eigen ogen gezien," zei de man. "Als jullie me niet geloven, ga dan zelf kijken." Maar de dorpsbewoners waren gemeen, en zeiden: "Als je wilt dat wij je geloven, ga dan zelf nog een keer en neem dan een tak van zo'n rode, gele en bruine boom mee."

"Dat zal ik doen," zei de man en hij ging opnieuw de lange weg naar het noorden.

Er was een hele tijd voorbijgegaan, en de man was nog altijd niet terug. De mensen waren hem al bijna vergeten. Maar op een dag werden ze aan hem herinnerd. In het dorp kwam een prachtige gekleurde vogel aanvliegen die in zijn snavel een tak met gele, rode en bruine kleuren had. De vogel wierp de tak in een boom en op hetzelfde ogenblik werd de boom helemaal geel, rood en bruin.

De gekleurde vogel was de man die naar het noorden was gegaan. Toen de mensen allemaal kwamen kijken, krijste hij, alsof hij hen uitlachte en hij vloog weg. Maar de tak met de herfstbladeren liet hij liggen. Vanaf die tijd verloren de bomen in de herfst gele, rode en bruine blaadjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.