Beltane Inspiratie

Gepubliceerd op 30 april 2022 om 16:08

Beltane blijft voor mij een hele bijzondere jaarviering.

Tijdens mijn opleiding "Pad van de Priesteres" ben ik tijdens Beltane in Glastonbury geweest. Hier wordt dit jaarfeest elk jaar uitbundig gevierd en het was dan ook een genot om hier bij te mogen zijn.

Wat het vooral bijzonder heeft gemaakt, is dat ik de energie van Avalon heb mogen ervaren, mijn Priesteressen initiatie heb gehad

in The Apple Orchard in Glastonbury en echt heb gevoelt hoe magisch deze plek is.

Dat dit allemaal tijdens Beltane was, was natuurlijk geen toeval. Dit is namelijk de tijd van ontluiken, van je innerlijke vuur laten branden en volledig in je kracht te gaan staan.

Beltane is een vrouwelijke energie en is voor mij verbonden aan de vrouwelijke archetypen. In deze blog wil ik je ook laten kennismaken met een hele bijzondere 'godin' die voor velen niet zo snel gelinkt zouden worden aan Beltane. Ik geef je een oefening mee om je met haar te verbinden en haar Beltane energie te voelen.

Maria Magdalena

Wat heeft Maria Magdalena te maken met Beltane?

Ik was het boek De Maria Magdalena mysteries aan het lezen en het viel mij op dat haar energie precies past bij de energie van de lente, bij Beltane. Maria Magdalena staat symbool voor een nieuw begin, voor levensenergie, seksuele energie, passie en toewijding. 

Als we haar zien als heilige priesteres, verbindster tussen het goddelijke creatiekracht (de Shakti-kracht) en het aardse lichaam in de gemanifesteerde wereld (de Shiva-kracht), is ze een bereider van de Weg geweest. De Weg die Jeshua naar Verlichting heeft gebracht. Vanuit dat oogpunt, een helderziende en begaafde priesteres, kunnen we met haar archetype verbinden. 

Tijdens het lezen van het boek realiseerde ik mij pas wat een grote rol zij heeft gespeeld vlak voor Pasen ruim tweeduizend jaar geleden, en dat ik juist op dat moment over haar aan het lezen was.

Dat moest blijkbaar zo zijn, daar ben ik van overtuigd.

 

Hieronder een kleine oefening om zelf haar energie te ervaren.

Brand een oranje kaars en mediteer op de Maria Magdalene energie. Het geeft niet als je je hier niks bij kunt voorstellen. Geef je over aan wat jouw lijf je te vertellen heeft.

Maak verbinding met de grond onder je, voel de plek waar je zit, ligt of staat.
Luister naar de geluiden om je heen, wat ervaar je met je zintuigen? 

Voel de energie stromen van moeder aarde, door je lichaam, naar het Goddelijke hoge.
Wellicht kan je een energie stroom voorstellen die via jouw lichaam vanuit de grond naar de hemel boven je loopt. 

Concentreer je dan op je bekkengebied, je heiligbeen chakra. Voel de energie hier samenkomen en kijk eens wat dit met je doet. Je hoeft niet te doen, alleen te voelen en ervaren. Voel je niks, dan is dat ook goed. Wees dan enkel aanwezig met je aandacht. Misschien voel je wel een andere plek om aandacht vragen. Het is allemaal goed.

Neem de tijd voor deze oefening en rond hem af zodra jij voelt dat het klaar is.

Heilig Vuur

Vuur is een belangrijk element tijdens Beltane. 

Beltaine, zoals genoemd in het Iers, betekent Helder Vuur.

Tijdens Beltane nacht, van 30april op 1 mei, bouwde men grote Bel Fires, oftewel vreugdevuren.

Het vee werd tussen de vuren door gedreven. Men hoopte hiermee te bereiken dat het vee goed zou gedijen, o.a. een hoge melkproductie, en dat het gezuiverd zou worden van ziekten.

Ook sprong men over het vuur om vruchtbaarheid te verkrijgen en ziekten uit te bannen. Op sommige plaatsen geloofde men dat een paar dat samen over het meivuur sprong, voor altijd samen zou blijven. Jongens sprongen over het vuur om hun durf te tonen.

De Paasvuren van tegenwoordig, zijn nog een overblijfsel van deze oude tradities. Ze worden tevens gebruikt om het land te ontdoen van dode takken en groenafval. Het vuur transformeert het afval in vruchtbare grond waar de nieuwe oogst op kan groeien.

Maak je eigen Heilige vuur en kijk wat je mag opruimen en wat hieruit mag gaan groeien.
Ga opzoek naar hout die voor jou deze betekenis kan dragen. Door zelf het hout te sprokkelen, verbind je jezelf met jouw intenties.

Kies ook je offers uit die je aan het vuur wilt geven. De offers verbind je met dat wat mag gaan floreren deze zomer. Denk bij offers aan een bloem, een tekening, Palo Santo (heilig hout), een steentje. Iets wat natuurlijk is en mee kan transformeren in het vuur. 

Ik zal mijn Beltane vuur in Zweden gaan branden. We zijn nl dan in Zweden op huizenjacht. Ik denk dat je wel weet wat mijn intenties gaan zijn voor dit Vreugdevuur :D

Edelsteen Schedels

Nu zou je misschien denken, waarom schedels in de lente met Beltane?

De edelsteen schedels staan symbool voor nieuw leven en het besef dat het leven vergankelijk is. Genieten doe je nu en niet later.

De kristallen vormen een eenheid met het Akasha veld, het magnetisch veld wat zich rondom de aarde bevindt. De kristallen schedels helpen je om verbinding te maken met dit veld door je bewustzijn te vergroten. Zo ontvang je antwoorden op je vragen.

De kristallen schedels hebben daarom een andere energie dan andere edelsteen vormen. Ze zijn krachtiger en helpen je echt bij het aangaan en ondersteunen van jouw persoonlijke ontwikkeling. 

Mijn eerste schedel is een amethist schedel. Hij kwam tot mij in een droom. Daarin was de boodschap heel helder en wist ik bij het wakker worden dat ik een amethist schedel moest hebben. Wel raar, want voor die tijd had ik er niet zo veel mee. 

"In deze droom was ik bij een workshop. Er werd gevraagd wie er als volgende wilde. Ik stak mijn hand op, wetende dat het intens ging worden en ik wilde het maar gehad hebben. Er was een amethist schedel die ik als klei kon vormen, alsof ik de schedel zelf had gemaakt uit de klei.
Ik wist niet gelijk wat ik ermee moest en liet de schedel rusten naast mij. 

Even later was ik alleen in de ruimte met de schedel in mijn handen. Toen ik in de ogen van de schedel keek, zag ik de schoonheid van mijzelf. Er was veel emotie en de tranen stroomde."

De amethist schedel staat sindsdien op mijn nachtkastje om mij dagelijks te herinneren aan mijn schoonheid, van binnen en van buiten.

In de webwinkel heb ik bijzondere schedels staan. Allemaal met een eigen krachtige werking.
Ik heb ze persoonlijk uitgezocht op uiterlijk en energie. Wellicht zit er een mooie voor je bij.

Kijk voor schedels op de website

Olie van Liefde en Vertrouwen

De Geranium staat bekend als een echte hartopener!

De eerste keer dat ik geranium rook in de vorm van etherische olie, was ik niet echt gecharmeerd van de geur. Ik vond het maar stinken en het was niet een olie die aan mij besteed was.

Toch is dit volledig veranderd. Door de jaren heen ben ik gaan leren om zachter te worden voor mijzelf. Daar heeft de geranium mij bij geholpen. 

De Geranium verzacht het hart, laat je strengheid tegen jezelf versmelten en helpt je om goed te voelen wat je echt nodig hebt. 

Naast deze geweldige eigenschappen kan je uiteraard nog meer met de geranium.

Deze bloem heeft voor iedereen een krachtige werking, hoewel het misschien wel een klein beetje een olie voor de vrouwelijke gebruiker is. Er zijn wel meer dan 200 verschillende soorten geraniums, maar slechts enkele worden gebruikt voor de productie van essentiële olie.

Algemene werking:

 • Voor een schone, gezonde huid (anti-rimpel)
 • Voor gezond haar
 • Verfrissend en ontspannend
 • Verzachtend tijdens maandelijks ongemak
 • Versterkt een gevoel van tevredenheid, welzijn en hoop

Tips voor gebruik:

 • Voeg een druppel toe aan je moisturiser voor een gladmakend effect.
 • Geranium is geweldig voor zowel droog als vet haar. Doe een paar druppels in je shampoo of conditionerfles.
 • Masseer 2-3 druppels olie op de buik tijdens het maandelijks ongemak.
 • Gebruik 2-3 druppels in de diffuser. Geranium olie combineert eigenlijk geweldig met alle andere oliën, dus probeer gewoon eens een zelf bedachte diffuser blend.

Je kan HIER de Doterra webshop bekijken


Waarschuwing
Als je zwanger bent, borstvoeding geeft of onder dokters toezicht staat, consulteer je arts voordat je dit product gaat gebruiken.

Beltane Mede wijn

Mede of honingwijn is in Nederland redelijk onbekend en dat is zonde. Ten eerste is het een enorm lekker drankje en daarnaast ook nog eens makkelijk te maken.

Mede wordt gemaakt van honing en de kwaliteit van de honing die je gebruikt is daarom erg belangrijk. De lekkerste honingwijn maak je door honing te kopen rechtstreeks bij een imker bij je in de buurt.

De hoeveelheid honing die je nodig hebt is afhankelijk van de hoeveelheid honingwijn die je wilt maken maar ook het alcoholpercentage waar je op uit wil komen.

Hiervoor gebruik je de volgende formule: 25 x gewenste alcohol % x gewenste aantal liters = hoeveelheid honing in gram. Dus als je 10 liter honingwijn met 12% alcohol wilt maken, zegt de formule dat je 25 x 12 x 10 = 3000 gram honing nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld 14% bij 15 liter honingwijn dan gebruik je 25 x 14 x 15 = 5250 gram honing. 

Ga nooit hoger dan een alcoholpercentage van 16% want dat kan het Mede gist niet aan. In dit recept maken we 10 liter honingwijn met een alcoholpercentage van 12%.

Ingrediënten voor mede maken

 • 3000 gram honing
 • 7 liter water
 • Mede gist (Mangrove jack's craft series m05)
 • 15 gram wijnsteenzuur
 • Sulfiet

Benodigdheden voor zelf mede (honingwijn) maken

 • Grote pan
 • 2 Mandflessen (15 liter)
 • Dop voor mandfles waar het waterslot inpast
 • Waterslot
 • Baking Soda
 • Maatcilinder
 • Thermometer

Zelf mede maken; de bereiding

Maak je mandfles goed schoon met Baking Soda. Breng in de tussentijd 7 liter water aan de kook en laat dit vervolgens afkoelen tot 40 graden Celsius. Los in het afgekoelde water de 3 kilogram honing op door de honing beetje bij beetje toe te voegen terwijl je roert. Wat je nu hebt gemaakt heet Most. Laat de most (de honing-wateroplossing) verder afkoelen tot ongeveer 20 graden Celsius.

Doe vervolgens alles in je mandfles (zorg dat je mandfles nooit verder is gevuld dat 75%) en voeg je gist, sulfiet en wijnsteenzuur toe. Sluit je mandfles met de dop en doe daar je waterslot op. Vul je waterslot met  water en laat het vervolgens ongeveer drie maanden vergisten. Na drie maanden hevel je de inhoud over naar de schone mandfles. Laat dit vervolgens een lange tijd op de donkere plek staan. Mede wordt beter wanneer het rijpt. Je kunt het na een half jaar al drinken of ervoor kiezen om de honingwijn verder te laten rijpen. Proost!

Verhaal: De Hieros Gamos

Een andere kijk op een bijbelverhaal


We hebben gezien dat Jezus mensen inwijdt door middel van zijn woorden. Hij zalft met de heilige geest, de heilige adem. In spirituele tradities heet dit ‘transmissie’: via de woorden dragen spirituele leraren hun belichaamde wijsheid over. Maria Magdalena doet dat, in de vrouwelijke traditie, met olie. 

In Jezus’ tijd was olijfolie kostbaar. Ze werd gebruikt in het eten maar ook direct op het lichaam.

Haar en baard werd ermee ingewreven, de doden werden ermee gezalfd en olie werd gebruikt bij heling en initiatie. Het waren met name de vrouwen die in helings- en inwijdingsprocessen, met olie werkten. 

Jezus is in het huis van ene Simon en in gesprek met zijn apostelen en andere volgelingen als Maria Magdalena de ruimte binnenkomt. De geur van kostbare nardusolie verspreidt zich door de ruimte. Iedereen kijkt op, ziet haar met een kruik in haar handen.
Maria Magdalena loopt naar Jezus toe en giet de kostbare olie over zijn hoofd en zijn voeten en droogt daarna met haar haren zijn voeten af. Daarbij rollen tranen over haar wangen die zich vermengen met de olie op zijn voeten. Het is een ontroerend en intiem moment.

Zowel Jezus als Maria Magdalena zijn zich bewust van zijn naderende einde. Als zijn gelijke en partner weet ze wat hem en ook haar te wachten staat en met deze zalving loopt ze vooruit op zijn naderende einde.
Ze overbrugt hiermee dat moment waarop de fysieke dood intreedt en Jezus definitief afscheid moet nemen van zijn lichamelijke manifestatie. Ze verbindt dit leven met het leven na zijn ‘dood’ en zo wordt de fysieke dood een poort naar een volgende levensfase.
Hier zien we Maria Magdalena in de belichaming van de wijsheid; ze is de ‘heilige geest’, de ‘Holy Spirit’, een verzekering van goddelijke aanwezigheid te midden van gevaar. 

Als Maria Magdalena Jezus’ voeten met haar haren droogt, zalft ze ook zichzelf. Hiermee brengt ze een diepere verbinding tussen hen tot stand. Ze laat in deze daad aan de aanwezigen zien dat hij haar geliefde en partner is. 

Hieros Gamos

In de zalving waarmee Maria Magdalena haarzelf en Jezus verenigt, vindt het ‘Heilig Huwelijk’ plaats. Het is een oud ritueel. Een beschrijving van dit huwelijk is teruggevonden op kleitabletten in het oude Mesopotamië, zo’n 3000 jaar voor Jezus’ tijd. Het is een in dichtvorm geschreven, prachtig verhaal over verlangen, liefde en seksualiteit 

Het lied is in de bijbel terecht gekomen onder de naam: ‘Hooglied’. In het Engels wordt het de ‘Song of Songs’ genoemd, het ultieme lied. En in de eerste strofe lezen we:

‘He shall kiss me with the kisses of his mouth,
For thy caresses are better then wine…
Thy name is as oil poured forth…..’

Hier is liefde, wijn, geur, aroma en sensualiteit. Het hooglied is een erotisch gesprek tussen twee geliefden. De eerste strofes zijn van haar, ze nodigt hem uit. In zijn antwoord lezen we: 

‘Thou has given my heart, my sister, bride, …..
Honey and milk are under thy tongue….
A locked garden is my sister, bride,
a locked spring, a fountain sealed,
Thy plants are a paradise of pomegranates,
with choice fruit….’

En als zij haar geliefde uitnodigt haar tuin binnen te gaan zingt zij:
‘Awake north wind and come south wind,
and blow upon my garden,
that its spices may flow out’.

Hier wordt sexualiteit gevierd, het leven geëerd en de liefde geleefd. De Goddelijke dimensie, het Al, is hier direct tastbaar en voelbaar.
Door Maria Magdalena geïnitieerd in het eeuwige leven en hun tijdloze verbintenis, kan hij het de uiterst pijnlijke gebeurtenissen die hem te wachten staan aan: hij weet zich gedragen door zijn geliefde.

Over mij

Sinds 1 augustus 2022 woon ik met mijn man en jongste dochter van vier geweldige kinderen in Zweden. De roep om simpeler te gaan leven in de natuur was zo groot, dat we de stap hebben gewaagd om te emigreren.

Samen met onze 2 paarden en drie katten leven we op een kleine boerderij waar ik regelmatig over vlog op Youtube. 

Mijn passie is Moeder Aarde en alles wat zij te bieden heeft. Ik vind rust en heling in de schatten van de natuur, vandaar dat ik werk met edelstenen en etherische olie. Dit zie je terug in mijn sieradenlijn, mijn fotografie en mijn kunst.

Als Priesteres bewandel ik mijn pad. Ik ontvang het leven met open armen.

I Face Everything

I Fear Nothing

I Love Myself

 

Wil je ontdekken wat ik nog meer doe, neem dan een kijkje op mijn website

www.MAERYELA.com

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.