Maansteen

Gepubliceerd op 28 oktober 2021 om 16:19

Ik wil jullie dit keer meer vertellen over de maansteen aangezien het met Mabon volle maan is én omdat er veel verwarring is rondom de maansteen.

Velen van jullie kennen de maansteen als een witte steen met iriserende kleuren daarin zoals blauw, groen, oranje, paars, geel en roze. Ze noemen deze steen een regenboog maansteen.

Ik moet je helaas vertellen dat dit geen maansteen is. De regenboog maansteen, zoals hij ergens in de nabije geschiedenis genoemd is, is in werkelijkheid een witte labradoriet.

 

Maansteen kan wit, beige, roze, grijs, groen en zwart van kleur zijn en kan een parelmoerachtige of blauwe glans hebben. Deze glans is satijnachtig en niet iriserend zoals bij de labradoriet. De werking van de twee stenen hebben echter wel veel overlappingen, dus niet getreurd als je dacht een maansteen in je collectie te hebben. De witte labradoriet is net zo prachtig.


Werking van de Maansteen

Maansteen is verbonden met de energie van de maan en het Goddelijke Vrouwelijke. Het is de belangrijkste steen ter ondersteuning van de vruchtbaarheid en bevordert intuïtie en zelfinzicht. Vrouwen helpt het de innerlijke Godin vinden en stimuleert het op een zachte manier vrouwelijke kracht. Mannen kan het helpen emoties en het mannelijke en het vrouwelijke aspect, of yin yang, in balans te brengen. De steen helpt je ook in harmonie brengen met natuurlijke ritmes en cycli. Fysiek heeft maansteen bijvoorbeeld een positieve werking op het bioritme, de hormonale cyclus, het voortplantingssysteem, de alvleesklier, de pijnappelklier, de vochtbalans en oedeem. Maansteen is uitermate geschikt ter ondersteuning van vruchtbaarheidsproblemen en ondersteunt bij de zwangerschap, de bevalling en het geven van borstvoeding.

Naast de algemene werking van maansteen hebben de verschillende soorten maansteen de volgende aanvullende eigenschappen:

 

 

Beige en witte maansteen vertoont de algemene eigenschappen van maansteen. Deze stenen worden het vaakst gebruikt om de vruchtbaarheid te bevorderen en de zwangerschap, bevalling en borstvoeding te ondersteunen.

 

De liefdevolle en voedende energie van groene maansteen stimuleert het hart chakra en bevordert compassie, liefde geven en ontvangen en emotionele balans. Ze maakt een liefdevolle verbinding met de natuur, hierdoor heeft ze ook een aardende werking.

Grijze maansteen kan spirituele waarneming en spirituele communicatie versterken en kan ondersteunend werken bij mediumschap, divinatie en sjamanistisch werk.

 

Roze maansteen maakt creatief, bevordert je gevoel van eigenwaarde en helpt je om jezelf te accepteren en van jezelf te houden. De troostende en liefdevolle energie van deze steen werkt kalmerend bij boosheid en angst en kan gevoelige mensen en kinderen ondersteunen. Fysiek helpt deze steen bij problemen van het spijsverteringsstelsel. Ook is roze maansteen heel geschikt om te dragen bij klachten die verband houden met de menstruatie en overgang.

 

Zwarte maansteen helpt je aarden en beschermen bij spiritueel werk en stimuleert de spirituele ontwikkeling. Het helpt je een connectie maken met de energie van de maan. Zwarte maansteen helpt je ook bij het onder ogen komen van je donkere stukken en leert je deze te accepteren. Hij biedt hierin inzichten en zorgt voor balans in licht en donker.

Regenboog maansteen oftewel de witte labradoriet werkt vooral op het spirituele vlak. Het biedt spirituele bescherming en stimuleert spirituele gaven, spirituele ontwikkeling en inzichtgevende en spirituele dromen. Fysiek heeft het een positieve werking op de schildklier. De steen beschermd, net als de gewone labradoriet, tegen invloeden van anderen. Je voelt je beter beschermd tegen prikkels en energie die niet van jou is.

 

Wat is echt?

Als je gaat shoppen voor een maansteen kan het voorkomen dat je een nep steen aantreft. Als ik namelijk op maansteen online ga zoeken, dan zie ik dat er veel wordt aangeboden wat geen maansteen is, maar bijvoorbeeld een andere steensoort of synthetische steen.

 

De maansteen zelf heeft een satijnachtige glans. Meestal zonder een blauwe gloed, maar die kan wel voorkomen. De blauwe gloed of glans is anders dan bij de labradoriet. Bij de labradoriet zie je een iriserende glans. De blauwe kleur schittert meer en veranderd vaak van kleur bij het bewegen van de steen.

Foto rechts van een AA kwaliteit maansteen bol. 

 

Ik heb hieronder foto's geplaatst van stenen die GEEN maansteen zijn.

Foto 1 is Opaliet, een synthetische steen met een eigen werking.

Foto 2 is een zonnesteen, deze kan veel lijken op de roze maansteen. Vaak wordt er gesteente gevonden die een combinatie bevatten van maansteen en zonnesteen.

Foto 3 is een labradoriet. 

Verzorging:

Maansteen is heel geschikt om op te laden in het (volle) maanlicht maar omdat het een broze steen is kunnen water en chemicaliën beter vermeden worden. De steen is ook erg zacht en kwetsbaar en kan makkelijk krassen. Als je maansteen wilt ontladen kan je beter kiezen voor een ontlaadsetje met hematietstenen of reinigen met salie.


Metafysische eigenschappen

  • Chakra: heiligbeen chakra (2e), voorhoofd chakra (6e) en kruin chakra (7e).
  • Sterrenbeeld: kreeft, weegschaal en schorpioen.


Ik hoop dat je wat wijzer geworden bent en ook zo van de maansteen bent gaan houden als ik. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.