Persoonlijk, Natuurlijk en Fairtrade

Home » Salie

Salie

Met witte salie kan een leefomgeving energetisch gereinigd worden. Losse energie die is blijven "hangen" kan een negatieve invloed hebben op een leefomgeving. Door verbranding van witte salie kan de energie opgeschoond worden.

Voor de reiniging van een ruimte ga je eerst in de hoeken van de ruimte de rook van de witte salie van onderaf omhoog laten stijgen, eventueel met behulp van een smudgeveer. Daarna ga je door de ruimte heen verspreid je de witte salie rook eventueel met behulp van een veer in de ruimte. Wanneer je het gevoel hebt dat het voldoende is ga je naar een volgende ruimte of stop je en doof je de brandende witte salie. Eventueel brand je na het branden van de witte salie wat wierook om je ruimte weer te vullen met fijne energie.

 

Gebruik een Abalone Schelp of vuurvaste schaal met daarin eventueel wat zand of een platte steen. Neem nu een takje, een paar losse blaadjes of een smudge en steek deze aan. Wanneer de vlam aanwezig is blaas je deze uit. De witte salie gaat nu smeulen/roken en is klaar voor gebruik.

 

Pas op voor vonken die kunnen vrijkomen! Bij het branden van Witte Salie en/of Smudgen van een persoon, object of een ruimte dien je er goed op te letten dat er geen vonken op de kleding, het object of in de ruimte komen of achter blijven.

  • Tijdens het branden van witte salie / smudgen dien je voor goede ventilatie te zorgen zodat de rook niet blijft hangen en steeds wordt ingeademd.
  • Indien je kooltjes gebruikt. De kooltjes worden zéér heet; laat smeulende witte salie nooit branden als er niemand bij is. Het is aan te bevelen de kooltjes op een laagje zand, een platte steen te leggen. De abalone schelp of vuurvaste schaal wordt dan minder heet en blijft schoon.