Sodaliet

Sodaliet staat bekent om zijn intens blauwe kleur, maar kan ook kleurloos, melkachtig wit, geel- tot groenachtig zijn.

Er is ook een roze variant die hackmaniet heet. De steen is doorschijnend met een glasachtige tot vettige glans.

 

Een betere vriend dan sodaliet kan je niet hebben. Hij is eerlijk en trouw en zorgt ervoor dat ook jij in volle eerlijkheid naar jezelf mag kijken. Hij is dé steen voor inzicht en trouw zijn aan jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen.

 

Ideaal om beperkende denk- en gedragspatronen te doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobieën. Het bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens. Hierdoor wordt je ondersteunt om dicht bij jouw eigen waarheid te blijven.

Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie.

De steen absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons en stimuleert een diepe, inzichtgevende meditatie.

Sodaliet kan ook goed in een groep gebruikt worden om harmonie, vertrouwen en solidariteit te versterken. Hij helpt je ook om je verbaal sterker te worden en geeft rust en zelfvertrouwen bij het spreken voor groepen.

Fysiek helpt de steen bij klachten van keel, hals, strottenhoofd en stembanden (met name heesheid). Het werkt koortsverlagend, bloeddrukverlagend, verkoelend, zorgt voor een evenwichtige stofwisseling en stimuleert de vloeistofopname in het lichaam.

 

Verzorging

Sodaliet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Chakra

Keel chakra (5e) en voorhoofd chakra (6e)

Sterrenbeeld

Boogschutter

Etymologie

De naam sodaliet komt van het Latijnse woord sodium (natrium) en het Griekse woord lithos (steen).

Chemische eigenschappen

Samenstelling: Na8Al6Si6O24Ci2, hardheid: 5,5-6 & dichtheid: 2,1-2,3.

 

Onthoudt dat iedereen zijn (energie) lichaam anders werkt en dat daarom een beschreven werking bij jou heel anders kan zijn. Daarom is het belangrijk dat jij zelf voelt waardoor je aangetrokken wordt. Ik kan je hierbij gratis helpen als je er zelf niet uitkomt, zodat jij de juiste steen ontvangt die bij je past.