Rozenkwarts

Rozenkwarts is een veel voorkomende steen en is de steen van de liefde en vrede.

Deze steen straalt een liefdevolle en zachte energie uit en versterkt empathie en gevoeligheid.

 

Rozenkwarts werkt zuiverend en ondersteund de nieren en bijnieren. Heeft ook een kalmerende en geruststellende uitwerking. Huidklachten ten gevolge van stress kunnen verminderen. Ook klachten van brandwonden en blaren kunnen met behulp van Rozenkwarts afnemen. Rozenkwarts versterkt het fysieke hart en de bloedsomloop en vergroot de vruchtbaarheid. 

 

Rozenkwarts is een fijne steen om te dragen bij boosheid en bitterheid. De steen maakt open en zacht en zorgt voor innerlijke genezing en meer eigen liefde.

 

Rozenkwarts opent het Hartchakra en negatieve energie wordt vervangen door liefdevolle vibraties. Rozenkwarts zuivert het hart op alle niveaus en maakt je ontvankelijk voor schoonheid en kwetsbaarheid. Het is een perfecte steen voor mensen die moeite hebben om in contact te komen met hun gevoelens of deze langere tijd verdrongen hebben. 

 

Het plaatsen van een Rozenkwarts in een ruimte kan zorgen voor harmonie en balans. De Rozenkwarts leert het voelen weer toe te laten met een zachte hand. Ook in een babykamer werkt deze steen rustgevend voor baby's die moeite hebben met alleen zijn.