Amethist

De Amethist is wellicht de bekendste edelsteen en door veel mensen zeer geliefd door zijn prachtige intense paarse kleur. De amethist behoort tot de kwartsfamilie en kan een kleurvariëteit geven van licht lila tot diep donker paars. De kleur wordt veroorzaakt door ijzer in combinatie met ioniserende straling. Groene amethist ontstaat door verhitting van paarse amethist en heet prasioliet

Ik heb de amethist in vrijwel elke kamer in huis staan, omdat hij zuiverend werkt. Hij werkt als een ontlader, waardoor negatieve energie wordt afgevoerd. Ook fijn om te gebruiken als ontlaadsteen waarmee je andere stenen kan ontladen.

De amethist beschermd tegen negatieve invloeden. Zo kan je de steen neerleggen in een ruimte waar veel energie binnenkomt zoals je woonkamer.

De steen heeft ook een sterke ontspannende en ontkrampende werking en is daardoor ideaal voor mensen die moeite hebben met ontspannen en daardoor last hebben van slaapproblemen, nek- en schouderklachten, hoofdpijn, migraine ed. Je kan de steen dan bij je dragen als hanger of zaksteen of een cluster in de slaapkamer plaatsen. 

Verder is de amethist een spirituele steen. Hij is verbonden met de kruinchakra, waardoor hij je ondersteunt in je spirituele ontwikkeling en fijne steen is om mee te mediteren. Hij heeft een beschermende werking op je aura en transformeert negatieve energie zodat je je echt open kunt stellen voor al je intuïtieve vermogens.  

 

Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer.

 

Verzorging
Amethist kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Sterrenbeeld
Maagd, Vissen & Waterman

Chakra
Voorhoofdchakra (6e) en kruinchakra (7e)

Etymologie
Amethist is afgeleid van het Griekse woord amethustos = tegen de roes of niet bedwelmend en vindt zijn oorsprong in het oude bijgeloof dat de drager ervan beschermd wordt tegen de roeswerking van wijn. Van wijn die gedronken wordt uit een van amethist vervaardigde beker zou men niet dronken kunnen worden.

Vindplaats
Amethist wordt over de hele wereld gevonden maar de grootste vindplaatsen zijn Uruguay en Brazilië.

Chemische eigenschappen
Samenstelling: SiO2, hardheid: 7 & dichtheid: 2,6.

 

Onthoudt dat iedereen zijn (energie) lichaam anders werkt en dat daarom een beschreven werking bij jou heel anders kan zijn. Daarom is het belangrijk dat jij zelf voelt waardoor je aangetrokken wordt. Ik kan je hierbij gratis helpen als je er zelf niet uitkomt, zodat jij de juiste steen ontvangt die bij je past.