Persoonlijk, Natuurlijk en Fairtrade

Home » Aromaverstuivers en Diffusers

Diffusers

'Creëer je eigen Wellness in huis met een Aroma Diffuser'

Wat doet een aroma diffuser?

Een aroma diffuser of etherische olie diffuser is een simpele en effectieve manier om een heerlijke geur aan je huis te geven en is zeer geschikt voor het verdampen van etherische oliën op een milieuvriendelijke manier.

 

Zo is de diffuser een perfecte mini luchtbevochtiger. Het water in een diffuser wordt omgezet in stoom door middel van hoge frequente trillingen, waardoor een koude verneveling ontstaat. Hierdoor blijven de moleculen van de etherische olie in tact en heeft een diffuser ook een therapeutische werking.

Ik gebruik mijn diffusers voor verschillende doeleinden. Één daarvan is om een warme, comfortabele omgeving te creëren met geuren zoals lavendel en Frankinsence  of om de lucht te reinigen en de energie verhogen met citroen en pepermunt. Op warme dagen werkt een mengsel van citroen en pepermunt zeer verfrissend.

 

Diffusers met etherische olie zijn ook uitermate geschikt om de lucht te desinfecteren bij ziektes en helpen ook symptomen van verkoudheid en griep te verminderen. Het kan verlichting brengen bij een verstopte neus, hoesten en keelpijn. Hiervoor zijn etherische oliën zoals oa teatree, kruidnagel, eucalyptus, pepermunt en tijm heel geschikt.

 

Een aroma diffuser is een aanwinst voor je huis of praktijk.

De meeste aroma diffusers zien er ook nog mooi uit en zijn een aanwinst voor je huis.

In het algemeen zijn de aroma diffusers zoals hierboven beschreven met de koude nevel het meest effectief maar ook de meest prijzige variant. Echter als je goede kwaliteit etherische olie zoals die van DoTerra wilt verdampen, is dit de beste manier om het meeste profijt van je olie te hebben.