Persoonlijk, Natuurlijk en Fairtrade

Home » Rituelen

Rituelen

Het woord ritueel kan allerlei associaties oproepen, maar het is eigenlijk niks anders dan een oude gewoonte. Een handeling waar je betekenis aan hebt gekoppeld. 

Voor de een is dat een simpel ochtendritueel van douchen, tandenpoetsen en ontbijten, voor de ander misschien het bidden voor het slapen gaan. Met sinterklaas zingen we liedjes bij het schoenzetten en bij een uitvaart leggen we bloemen op de kist. 

Zo is ons leven doordrongen van de rituelen en aan de een hecht je meer waarde dan aan de ander. 

De rituelen die ik je hieronder aandraag, kunnen je helpen om meer diepgang te ervaren. Jouw intenties spelen daarbij de grootste rol. Als je het doet omdat je het leuk vind, dan wens ik je heel veel plezier bij de uitvoering. Als je graag jezelf beter wilt leren kennen of misschien de ware betekenis van de jaarfeesten, dan zal dat hetgeen zijn wat deze rituelen je kunnen brengen. Wat je erin stopt, haal je er uit.

Voor alle rituelen zorg je voor een rustige, sfeervolle omgeving. Steek wat kaarsjes aan, brand een wierookstokje of kies een fijne blend voor in je diffuser. Geuren doen namelijk veel met onze stemming. En niet vergeten...het is jouw moment. Dus als jij voelt dat het anders moet, je wilt iets weglaten of juist toevoegen, volg vooral je gevoel.