De Zweverige Winkel koken met doterra

Koken met DoTerra

Alle kruiden, smaakmakers en extractvervangers kan je makkelijk vervangen met de etherische oliën van DoTerra.

Zo vind ik het heerlijk om te koken met de kruidencollectie van DoTerra. Vooral kruiden die ik niet makkelijk kan bewaren thuis en die niet even in mijn tuintje groeien, zijn dan natuurlijk heel gemakkelijk om te vervangen met een olie.

De Lemongrass is dan wel mijn favoriet omdat ik gek ben op curry. Maar als ik heel eerlijk ben dan gebruik ik in heel veel gerechten de oliën van DoTerra.

Het is ook veel krachtiger en de smaak is zo intens puur, daar kan geen gedroogd kruid of zelfs verse kruiden tegenop. De kruiden die we in een potje in de supermarkt kopen, zijn meestal ook niet zo krachtig van smaak omdat ze snel worden opgekweekt. Dat is natuurlijk niet te vergelijken met een volwassen plant, die onder natuurlijke omstandigheden volgroeid is, waar de oliën van DoTerra vandaan komen.

Verder vind ik het heerlijk om enkele oliën in mijn water of thee toe te voegen, in mijn smoothies, mijn havermout ontbijt met bijv cardemom, zelfgemaakte chocolaatjes met pepermunt of sinasappel en ga zo maar door.

Ook interesse in koken met DoTerra?

Je kan de oliën los kopen in onze webwinkel. Heb je interesse in een kortingsaccount waarmee je kan profiteren van 25% korting op je aankopen, scholing over de oliën kan krijgen en mij als vraagbaak?

Neem dan contact met mij op

 

Citroen cake

250 gr. Kokosolie/ bio-roomboter
200 gr. oerzoet/ palmsuiker/ Sukrin
5 eieren of eivervanger voor veganversie
merg van een vanillestokje
250 gr. bio speltmeel (of glutenvrij: 250 gr. rijstmeel)
paar druppels DoTerra lemonolie
125 gr. zelfgemaakt poedersuiker

Hoe je het maakt

Verwarm de oven voor op 165 ° en vet je cakeblik goed in.
Klop de boter met de suiker romig.
Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.
Zeef de meel boven de kom en mix erdoor.
Voeg een paar druppels DoTerra lemonolie toe
Voeg het rasp met de vanille toe aan het beslag en meng tot een mooi beslag ontstaat.
Doe het beslag in een ingevet cakeblik.
Bekleed de cake met de schijfjes citroen
Bak de cake gaar.
De cake is gaar als hij van binnen “droog” is en dat controleer je door er een satéprikker in de steken. Komt deze droog uit het deeg, dan is de cake gaar.

Oven: 165 ° , baktijd: 60/65 minuten.