Persoonlijk, Natuurlijk en Fairtrade

Testmethoden CPTG

Wat is CPTG etherische olie?


CPTG etherische olie staat voor Certified Pure Therapeutic Grade.


Naast het belang van het voorkomen van vervuiling in de oliën is het ook van belang om het juiste niveau van de actieve werking van de bestanddelen te garanderen om tot een veilig en doeltreffend product te komen. Er zijn merken etherische oliën die beweren een therapeutische graad te hebben. Sommige daarvan kunnen zuiver zijn; er zijn er echter maar weinig die zijn onderworpen aan strenge testen voor de chemische samenstelling. 

 

dōTERRA’s CPTG etherische olie ondergaat strenge testen die worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij met behulp van massaspectrometrie en gaschromatografie. Hierdoor wordt zowel de zuiverheid als de samenstelling van elke partij etherische olie gegarandeerd. De dōTERRA testmethode wordt voor steeds meer merken gebruikt, waardoor de uitgevende fabrikant kan zien of zijn olie puur, zuiver en van hoge kwaliteit is. momenteel zijn er drie merken die voldoen aan de eisen. Twee van de bedrijven zijn zeer kleine ondernemingen die een beperkte voorraad en aanbod hebben. 


Om dit te kunnen doen werkt dōTERRA nauw samen met een wereldwijd netwerk van hoogopgeleide en ervaren botanici, chemici, wetenschappers en beroepsbeoefenaren uit de gezondheidszorg. dōTERRA kiest voor de beste planten die geteeld zijn in de meest ideale omgeving en zorgvuldig worden geoogst op het moment dat de planten hun hoogste waarde hebben. De plant en haar aromatische bestanddelen worden geëxtraheerd door ervaren distilleerders en ondergaan strenge testen en analyses om de zuiverheid van de etherische oliën te garanderen.